Incasso tot in de puntjes...

 

Klik hier

 

24/7 online volledige inzicht voor onze opdrachtgevers.

Meer informatie

 

Heldere taal over wet en regelgeving.

 

Meer weten

 

Wij staan voor een professioneel gerechtelijk incassotraject.

 

meer info

Volg ons

Zzp`ers raken fiscaal voordeel kwijt

PersPers - 22 Augustus 2013

rutten_2013_08_22_035923.jpg

Het kabinet wil van 760.000 zzp`ers de fiscale voordelen inperken. De maatregel moet vanaf 2015 jaarlijks zo`n 500 miljoen euro opleveren. De maatregel is omstreden - met name de weinig verdienende zzp`ers worden namelijk geraakt. Voor hen ligt de bijstand op de loer, aldus ZZP Nederland en FNV Zelfstandigen.

De maatregel is echter ook met applaus ontvangen. Bijvoorbeeld bij de commissie-Van Dijkhuizen die het kabinet adviseert over de hervorming van het belastingstelsel. Volgens de commissie is het fiscale voordeel van zzp`ers doorgeslagen. ZZP`ers genieten immers nogal wat voordelen: zelfstandigenaftrek, startersaftrek, meewerkaftrek, aftrek van pensioenvoorziening in eigen beheer en de aftrekpost voor speur- en ontwikkelingskosten. Daarenboven kunnen zzp`ers gebruikmaken van de MKB-winstvrijstelling en hebben ze veel afschrijvingskosten. Al met al goed voor een jaarlijkse 3,3 miljard euro, aldus de commissie.

Volgens sommige economen verbetert inperking van het fiscale voordeel van zzp`ers het functioneren van de arbeidsmarkt echter niet. Veel zzp`ers zullen namelijk stoppen omdat het te weinig oplevert en ze te veel belasting moeten betalen.

Gebaseerd op: 

Terug